New and Noteworthy

The latest news, highlights, insights, advice, and tips from the Pacific Mobile family.

Portland Public Schools - Lincoln High School

Lincoln High is the oldest school in Portland, Oregon. After a fire had destroyed two existing portables, Portland Public Schools needed to quickly and affordably replace the old structures with new classroom space. This building accommodates high school students with four separate classrooms, two stand-alone restroom units, a 14-foot-wide welcome ramp, and a steel canopy system.

Portland Public Schools was looking for a sustainable solution and found the perfect solution in the SAGE Classroom. SAGE combines the latest thinking in healthy learning environments and green construction. BIOPCM Phase Change material was used in the walls to act as a thermal mass to stabilize the indoor temperature. Large overhangs were designed to protect the classroom from unwanted heat gain. Low-velocity ceiling fans and high ceilings aid in ventilation and energy efficiency. Skylights, along with larger clerestory windows, were installed in each classroom to add natural lighting and reduce the amount of energy used. Due to the historic landscape surrounding the school, special precautions had to be taken to ensure that there was no longterm altering of the surrounding area.

SHARE POST
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Subscribe to Our Blog

Related Posts

Suquamish Tribal Health Clinic

The Suquamish Native American Tribe was inundated with community members in need of a clinic dedicated to COVID-19 testing, diagnosis, and treatment. Pacific Mobile provided a 60X62 building with a 9X36 Vestibule attached.

Read More »

Aspire – North Thurston School District

North Thurston School District needed a place for talented and gifted middle school students to interact with new STEM technology, but they were limited on space in their existing buildings – both stick built and modular structures, and within their property boundaries. What’s more, the two existing 28X32 modular buildings onsite were aging, so they were also looking to upgrade. Additionally, they needed to expand their facilities in a way that wouldn’t disrupt the residential neighborhood sitting directly behind their property.

Read More »